Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En je ontvangt direct 5 uitgebreide coachingsmails vol tips en trucs om gezonder, fitter en slanker te worden!

Aanmelden!

*We gaan je natuurlijk niet spammen en al je info wordt nergens anders gebruikt.

risico hartklachten verminderen

72% minder kans op overlijden aan hartfalen bij overgewicht

Recentelijk onderzoek (bron) toont aan waarom het zo belangrijk is om een goede conditie te hebben, vooral als je overgewicht en een hoge bloeddruk hebt!

Elke dag overlijden er alleen in Nederland al ca. 100 mensen aan hart- of vaatziekten. Volgens de Nederlandse hartstichting treft dit vaker vrouwen dan mannen. Er zijn veel manieren om het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten (en andere aandoeningen) te verkleinen. Gezonder eten, niet roken, gewicht verliezen, eigenlijk weet iedereen wel wat hij moet doen.

Dat we in Nederland al rap richting de 50% overgewicht gaan,  houdt in dat een van die beperkende risicofactoren toch vrij lastig te behalen is, simpelweg gewicht verliezen.

Veel mensen geven daarom al snel de moed op, maar recentelijk gepubliceerd onderzoek toont aan dat je juist met overgewicht vooral moet blijven proberen!

55.000 mensen werden gedurende 14 jaar gevolgd waarbij het aërobe vermogen werd getest via een specifieke test in een laboratorium.

“aërobe vermogen verwijst naar een energiesysteem in je lichaam dat gebruik maakt van zuurstof voor de verbranding van brandstoffen. Denk hierbij aan duursporten zoals hardlopen, fietsen, skeeleren, etc”

Gedurende die 14 jaar werd er bijgehouden hoeveel van die testgroep plotseling overleed aan hartfalen.

Wat bleek, deelnemers met een gemiddeld of hoog aërobe vermogen hadden tussen de 44 en 48% minder kans om plotseling te overlijden aan hartfalen!

Wanneer er gekeken werd naar deelnemers die overgewicht en een hoge bloeddruk hadden, maar wel een goed aëroob vermogen, was het risico tussen de 58 en 72% lager!

Zelfs een kleine verbetering van “je conditie” gaf volgens het onderzoek al 14% minder kans op acuut overlijden aan hartfalen!

“wow”!

Ik deel overigens sterk de mening van de onderzoekers. Zij adviseren dat mensen het verbeteren van hun conditie moeten overlaten aan professionals die hun op een veilige en progressieve manier kunnen begeleiden.

Net zoals met voeding hebben de meeste mensen geen idee wat ze doen, ook al denken ze van wel 😉 Geloof mij dus als ik zeg dat je beter een goede coach kunt inschakelen om je te helpen met het verbeteren van jouw conditie! 

Ga op zoek naar een ervaren coach die je kan helpen op een veilige manier het optimale uit jouw lichaam te halen!

Wil je dat ik je daar mee help? Dat kan ook. Ondertussen heb ik al 15 jaar ervaring in het trainen en begeleiden van (top)sporters tot mensen van wel 85 jaar! Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik heb ze wel begeleid om gezonder,fitter en klachtenvrij te worden 🙂 (wat heb ik toch een mooie baan!)

Je kunt je in ieder geval aanmelden voor mijn nieuwsbrief zodat je binnenkort een aantal van mijn best werkende tips over voeding, lifestyle, training, beweging & mindset compleet gratis ontvangt!

Dat kan hieronder! Wil je direct aan de slag, klik dan hier voor het -> contactformulier

Hier kun je mijn -> Facebookpagina vinden 🙂

 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

  

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 4 =