Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En je ontvangt direct 5 uitgebreide coachingsmails vol tips en trucs om gezonder, fitter en slanker te worden!

Aanmelden!

*We gaan je natuurlijk niet spammen en al je info wordt nergens anders gebruikt.

Hoe goed werkt HMB?

Significant minder vetmassa en betere V02Max met goedkoop supplement

Hoewel ik niet zozeer geloof in magische pillen waar je sterker en slanker van wordt, liegen de resultaten van dit onderzoek er niet om. Lees in dit artikel hoe de testgroep minder vet en meer spiermassa kreeg met het gebruik van dit goedkope supplement.

Oke, los van anabole steroïden en andere middelen die inmiddels op de dopinglijst staan, zijn er maar weinig supplementen die echt een verandering kunnen maken op de samenstelling van je lichaam.

Ondanks de claims die sommige bedrijven over producten maken, is de prijs het minimale resultaat vaak niet waard.

Een supplement wordt echter wel interessant als het goedkoop is, een significant verschil kan maken en er in een goed onderzoek wordt aangetoond dat het werkt (Durkalec-Michalski et al. 2015).

Hoewel de onderzoeksgroep klein was, viel het onderzoek onder de “gouden standaard” van onderzoeken ( Double-blind, placebo controlled, randomized & crossover) wat de resultaten nog betrouwbaarder maakt.

16 sporters kregen 2 x 12 weken een placebo of 3 gram HMB per dag en volgden hetzelfde trainingsregime. Aan het eind van de study bleek dat de sporters die 3 gram HMB per dag slikten, ca 7% minder vetmassa hadden en hun V02Max verbeterde met +2.7 mL/min/kg. (maximale zuurstofopname).

Gezien de prijs van het supplement en het resultaat van het onderzoek, is HMB zeker een supplement wat je kunt proberen! Als je een beetje zoekt vindt je dit supplement al voor rond de 15 euro wat voldoende moet zijn voor een hele maand!

Onthoudt wel dat supplementen geen vervanging zijn voor een goede basis! Zorg dat je een goede coach hebt die je begeleidt in je trainingsregime en voedingspatroon en gebruik supplementen zoals ze bedoelt zijn, als suppletie 😉

Als je je hieronder aanmeldt voor mijn nieuwsbrief krijg je 5 uitgebreide coaching mails hoe jij je voeding, training en gezondheid kan optimaliseren! Dat gecombineerd met wat HMB en jij gaat slanker en fitter 2017 in dan je had kunnen dromen J

 

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

  

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =