Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En je ontvangt direct 5 uitgebreide coachingsmails vol tips en trucs om gezonder, fitter en slanker te worden!

Aanmelden!

*We gaan je natuurlijk niet spammen en al je info wordt nergens anders gebruikt.

Onnozel verbrand op vakantie – Wat geeft meer verlichting? Aftersun of Aloë Vera?

Tijdens mijn vakantie in Sri Lanka ben ik echt onnozel verbrand op mijn schouders en tussen mijn schouderbladen. Hoewel ik me goed had ingesmeerd was mijn zonnebrand blijkbaar niet “Sea-proof”. Na 4 dagen aftersun gesmeerd te hebben, werd de pijn niet veel minder. Toen kwam de eigenaar van het huisje waar wij in verbleven met een local-remedy. Hij plukte letterlijk een Aloë Vera stengel uit de tuin. Zou het helpen?

In dit artikel lees je het verhaal over mijn ervaring met pure Aloë Vera (plant), of het effectief was tegen de pijn en wat onderzoek zegt over de effectiviteit van deze plant!

Ik was echt heel erg verbrand. Ik vermoed dat de ernst ergens tussen 5e graads brandwond en aanstelleritis in zat. Gelukkig had ik aftersun bij mij. Ik heb geen idee waarvoor het goed is, maar ik vermoed dat het helpt bij het kalmeren van de huid en het herstel van de beschadigingen die je oploopt van de zon, en daarom smeer ik het.

Hoewel ik royaal smeerde met de aftersun deed het echt geen reet aan mijn 5e graads aanstelleritis. Het is overigens geen aanrader om met deze graad van pijn rond te reizen met een backpack.

Gelukkig kwamen wij op een prachtig plekje terecht in Habaraduwa waar de eigenaar mijn rug zag en aangaf dat hij hier wel iets voor had. We werden naar onze villa geleidt en nadat mijn vriendin haar backpack had uitgepakt en ik de mijne in de hoek had gesmeten, vonden wij buiten op ons terras een bord met 4 groene stengels…

De beste man had 4 stukken Aloë Vera uit de tuin laten plukken en ons uitgelegd dat we de inhoud op mijn rug moesten smeren. Heel erg vreemd vond ik dit, want ik ken Aloë Vera alleen als  dat witte spul dat in drankjes drijft of wat in veel te dure zalfjes zit waar daadwerkelijk maar een paar procent van de plant in zit.

Ik had geen idee of Aloë Vera zou helpen. Maar op dat moment was ik er zo klaar mee dat ik lokale teenkaas op mijn schouders gesmeerd zou hebben om er vanaf te zijn!

Ik sneed de plant open (met de nagelvijl van mijn vriendin 🙂 ) en binnenin zat een gelachtige/kwijl van de hond aanvoelende substantie die mijn vriendin op mijn  schouders smeerde.

IMG_3300

#Hondenkwijl

Het resultaat

Ik kan er nog meer omheen lullen, maar jij wilt natuurlijk weten of je ook groene stengels op je rug moet smeren als je verbrand bent. Ik kan je vertellen, aanrader!!

Ik heb nog steeds geen idee of Aloë Vera het proces versnelt heeft maar DAYUMM wat voelde dat heerlijk verzachtend en koel zeg! Ik smeerde natuurlijk al 3 á 4 dagen aftersun, maar dat deed niets aan de pijn. Ik ben niet eerder zo blij geweest van een groen plantje, als toen ik voor het eerst wiet probeerde toen ik 16 was!

Ik heb geen idee of de plant het herstelproces versnelde, maar als het gaat om verkoeling dan is het echt een aanrader!

Misschien zijn die lokale en natuurlijke remedies toch zo gek nog niet…..

(aan het eind van het artikel ga ik je een tip geven hoe je echt retegoedkoop aan zo’n plant kunt komen! Hoef je geen dure middeltjes te kopen waar 3% plantextract in zit)

Wat zegt onderzoek?

Er is natuurlijk een reden dat Aloë Vera zoveel gebruikt wordt in voedingsmiddelen en smeerseltjes. Dit begint vaak omdat iemands overgroot oma heeft gezegd dat het gezond is of dat het al eeuwen wordt gebruikt door een bepaalde stam die nooit acne krijgt en 119 wordt in goede gezondheid. Bedrijven vinden dat interessant en betalen dan onderzoekers om te kijken  of dit waar is.

Zo vond ik in de onderzoek databases heel veel studies, waarvan één hele interessante. Dit was namelijk een systematische herziening waarbij ze alle studies die voldeden aan de onderzoekcriteria op een berg hebben gegooid en hebben gekeken wat nu wel en niet bewezen is.

En daaruit kwam dat dit plantje voor heel veel dingen goed kan zijn!

Aloë Vera kan helpen bij seborroisch eczeem, psorias, frostbite, verbranding, wondheling, ontsteking en is een kandidaat voor foto dynamische therapie voor sommige vormen van kanker.

De studie gaf wel aan dat er meer onderzoek gedaan moest worden naar de klinische effectiviteit bij verschillende dermatologische aandoeningen.

Mijn aanbeveling:

Puur afgaand op de verlichting die het mij gaf, vind ik pure Aloë Vera echt een aanrader. Het ziet er ten eerste supercool uit als je op het strand jezelf insmeert met een groene stengel nadat je de hele dag in de zon hebt gelegen, en het werkt echt super verzachtend.

Ik zou ver weg blijven bij alle middeltjes en smeerseltjes die Aloë Vera bevatten. Omdat dit hoogstwaarschijnlijk maar een paar procent bevat van de daadwerkelijke plant. Maar nog veel belangrijker, dat je jezelf niet kan insmeren met een groene stengel.

Ik zou ook gewoon lekker een goede (natuurlijke) aftersun blijven smeren. Misschien is de combinatie wel magisch!

Als je op deze link klikt kun je gewoon een Aloë Vera plant bestellen voor 5 euro!

Laat je mij weten of je een plantje besteld en je gaat insmeren met groene stengels na een dagje zonnen? (post een foto en tag mij als bewijs)

Succes!

Vond je dit een leuk verhaal en wil je op de hoogte blijven van al mijn artikelen? Like dan hier mijn FabeSlookpagina en meld je aan voor de nieuwsbrief onderaan de pagina! 

Wil je nog een leuk verhaal lezen over Sri Lanka en hoe ik de pijn van mijn slijmbeursontsteking behandelde met gember? Lees dan het artikel dat “viral” ging en op het moment van schrijven al 21.647 keer is gelezen binnen een week! Pijnvrij door gember.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

  

One Comment

 1. Leuk artikel!
  Dat is wel degelijk de aloë vera die zijn werking doet.
  Ik verkoop wel pure aloë vera in een tube.
  Bewezen en echt het hoofdbestandsdeel.
  En nog veel meer producten met de aloë als hoofdbestandsdeel.
  Ook om je lichaam te reinigen of een energie boost te geven.

  Groetjes

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf + negen =