Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En je ontvangt direct 5 uitgebreide coachingsmails vol tips en trucs om gezonder, fitter en slanker te worden!

Aanmelden!

*We gaan je natuurlijk niet spammen en al je info wordt nergens anders gebruikt.

Pijnvrij door Gember

Vlak voordat ik op vakantie ging naar Sri Lanka kreeg ik last van een acute Bursitis Subacromialis, of in het Nederlands gezegd, een ontsteking aan de slijmbeurs in mijn schouder (onder het Acromion). Het kwam erop neer dat ik, behalve mijn arm in een mitella laten hangen, niets met mijn arm kon. 

Helse pijn bij de lichtste beweging en ik ging bijna op vakantie. Super! #ibuprofen

Koelen, rust en NSAID (Non steroidal anti-inflammatory drugs) is wat aanbevolen wordt in dit geval. Dus de ibuprofen gingen erin als smarties en dat hielp! Het drukt immers de pijn en de ontsteking en dat is waar ik last van had. Op de dag van mijn vakantie had ik geen ibu’s meer nodig, maar ik nam voor de zekerheid wel een strip mee.

Na zon 1,5 week rust jeukte het niet sporten mij overal. Ik wilde dus weer wat doen! Eerst maar eens 5 push ups proberen en dan kijken hoe het voelt. Hoewel het wat stram werd, ging het ok. 4 dagen later probeerde ik er 3 x 5, dat lukte ook. Twee dagen daarna deed ik een circuitje van push ups en de zee in- en uitrennen en toen ging het mis….

Ik herkende de pijn direct en wist dat ik z.s.m. pijnstilling moest hebben. Ik voelde mij echt kut want ik was er eindelijk vanaf! En nu tijdens mijn vakantie was het weer helemaal mis.

Na twee dagen een maximale dosis ibuprofen geslikt te hebben, was ik er wel weer klaar mee. Zowel van het slikken van ibuprofen als van de pijn! Ibuprofen staat er niet bekend om echt gezond te zijn voor je lijf, en langdurig gebruik ervan wordt door onderzoek gelinkt aan tal van gezondheidsklachten.

Omdat ik door mijn strip heen was en de pijn weer op begon te komen, moest ik wat anders overwegen. Iets wat ook ontstekingen remt.

Mijn redder in nood was gember!

Om maar meteen in huis te vallen met het resultaat, het werkte nagenoeg direct en evengoed als de ibuprofen!

Ik vroeg om een kopje thee met een flink stuk gember, hakte dit zo fijn mogelijk, liet dit goed trekken en dronk het op. Daarna at ik de stukken gember die in mijn kopje zaten ook op. Ca. 20 minuten daarna was de pijn weg…

Ik heb onderzoeken gelezen waarin werd aangetoond dat gember een sterkere ontstekingsremmer is dan een NSAID, maar dat het zo goed werkte had ik echt niet verwacht! Helemaal omdat ik erg sceptisch was of het wel zou werken!

Gelukkig bevat gember vele fytonutriënten waaronder gingerol, zingiberol & shogaol. Uit onderzoek blijkt dat dit stoffen zijn met een krachtige ontstekingsremmende werking en daar werden mijn schouder en ikzelf heel blij van! Blijft toch vervelend als je 31 bent en je vriendin je moet aankleden omdat het zelf niet lukt 😉

Gember blijkt overigens voor veel meer dingen goed te zijn, zo verminderd het spierpijn, kan het helpen bij infecties, verbetert het je geheugen en verminderd het pijn bij reuma.

Heb je geen pijn, maar ben je wel geïnteresseerd in een gezond leven? Dan kan gember ook helpen bij het verlagen van je triglyceride, cholesterol, LDL en VLDL-waarden! #DAYUM

Nu vinden de meeste mensen gember niet echt lekker, en ik kan je ook niet aanraden om erop te kauwen voor de smaak ;), maar gezien de gezondheidsvoordelen die het geeft is het toch echt een aanrader om in je dagelijkse voedingspatroon te verwerken!

De lekkerste manier waarop ik dagelijks gember binnenkrijg is in de vorm van deze thee van Theefit.nl. De combinatie van witte thee en gember is echt verschrikkelijk lekker, proeft licht zoet, en kan ik daarom iedereen aanbevelen.

Mocht je echt in pijn verkeren dan adviseer ik je toch om een stuk gember zo groot als je duim weg te kauwen. Letterlijk even doorbijten voor de smaak 😉

Vond je dit artikel leuk, leerzaam, interessant of echt geen reet aan? Like dan mijn hier Facebookpagina! (Link opent nieuwe pagina). 

Ik schrijf namelijk nog veel meer en over de meest  uiteenlopende onderwerpen, zo vind je vast wel iets tof. 😉

Meld je dan ook direct aan voor mijn nieuwsbrief. Dan ontvang je alles als eerste, krijg je exclusieve deals en vind ik je awesome! Dat kan hieronder!

–> Dit artikel delen wordt gewaardeerd!(deze link brengt je naar mijn Facebookpagina) <–

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

  

2 Comments

 1. Ik maak de laatste tijd ijsthee met daarin verse gember en verse citroen. Goed laten trekken, en daarna van het pannetje in een karaf gieten. Ik knijp dan de citroen en de gember helemaal uit in de thee. Dan in de koelkast. Hij is echt verrukkelijk, deze ijsthee. Naast de gezonde eigenschappen Werkt de thee erg dorstlessend, en er zit door de gember een iets tintelende smaak aan. Fris pittig noemt mijn man het. Ik doe er wel een beetje greensweet stevia in om hem wat zoets mee te geven.
  Echt een aanrader!

 2. Klopt helemaal !
  Ik zelf heb sarcoidose en vaak ontzettend last van mijn lijf.
  Ik heb dus ontdekt dat een flinke kop verse gember thee de pijn goed verlicht.
  Voor mensen die de smaak niet waarderen, gooi er verse stukjes zoethout door tijdens het koken/trekken.
  De smaak van gember is dan zo goed als gemaskeerd.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 + acht =