Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En je ontvangt direct 5 uitgebreide coachingsmails vol tips en trucs om gezonder, fitter en slanker te worden!

Aanmelden!

*We gaan je natuurlijk niet spammen en al je info wordt nergens anders gebruikt.

Recept: Pittige venkel-courgette soep met nog wat andere dingen

Sinds ik mijn “28 kg groenten Challenge in 14 dagen” heb afgerond ben ik helemaal verzot op soep!

 

Wil je weten waarom ik deze Challenge aanging en hoe dat mij afging? Dat kun je hier lezen.

Like hier dan meteen even mijn pagina voor al mijn recepten en artikelen! Of hier, of hier, of hier.

Ik kwam erachter dat soep eten de beste manier is om grote hoeveelheden groenvoer naar binnen te werken zonder te kokhalzen. Ideaal voor vervelende kinderen of mensen die niet van groenten houden.

“De gemiddelde persoon die groenten voorgeschoteld krijgt”

crying-baby

Sindsdien heb ik allerlei recepten geprobeerd, waarvan de soep van vandaag de kroon spande! #eigenrecept! 

Een pittige (optioneel) venkel-courgette soep met wortel, paprika en ei. Als je hier niet van begint te kwijlen dan weet ik het ook niet meer!

Het recept

  • Een op straat gevonden / gratis af te halen gele courgette ( geen grapje, die zat er echt in)
    • Dit is de ster van het gerecht. Zonder gratis gele courgette hoef je het niet eens te proberen. Met de nadruk op gratis ( of op straat gevonden)
    • Je kunt hem ook kopen als je na drie dagen nog niets gevonden hebt op straat. Smaak precies hetzelfde…
  • 1 groene courgette
  • 1 venkel
  • 6 grote wortels / bosbenen
  • 1 rode paprika
  • 2 biologische bouillon blokjes
  • 3 eieren
  • Verse kruiden
    • Kervel – 1 eetlepel
    • Peterselie – 1 eetlepel
    • Bieslook – 1 eetlepel
    • Snufje zout
    • Snufje peper

Bereidingswijze

Breng twee liter water aan de kook terwijl je alle groenten wast en in stukjes snijdt. Ik heb zelf de courgette en wortelen geschild, maar als je stoer bent dan doet je dat niet!

Doe alle groenten en kruiden in de pan en laat het ca. 25 minuten zachtjes en liefdevol pruttelen. Nadat de soep 25 minuten heeft geprutteld, pureer je de soep met een werktuig naar keuze!

Ca. 5 minuten voordat de soep klaar is kook je de eieren naar eigen voorkeur. Ik heb zelf gekozen voor een zachtgekookt ei zodat het eigeel zich goed door de soep kan verspreiden. Dus dan moet jij dat ook doen #geeneigenvoorkeur.

Als de eieren klaar zijn snijd je dit boven de pan in stukjes en lik je het eigeel van je vingers af voordat je nog een keer goed in de pan roert.

De soep was nu al zo lekker dat ik er emotioneel van werd, maar omdat het mij niet wild genoeg kan deed ik er ook nog wat sambal bij!  Hoef je niet te doen, maar doe je het wel dan vind ik je stoer.

 

 Ga jij deze soep proberen? Wil jij je leven beteren door meer groenten te eten? Moet je al braken bij de gedachte van dit recept? Laat het mij dan in de comments weten of stuur mij een berichtje via Facebook!

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

  

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 × vijf =