Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

En je ontvangt direct 5 uitgebreide coachingsmails vol tips en trucs om gezonder, fitter en slanker te worden!

Aanmelden!

*We gaan je natuurlijk niet spammen en al je info wordt nergens anders gebruikt.

vetverbranden

Quicktip: Gezonder worden & afvallen

Quicktip: Gezonder worden & afvallen

Mijn quicktip series zijn tips die je makkelijk kunt toepassen, maar in onderzoek een bewezen positieve uitkomst hebben op je gezondheid, fitheid en figuur!

Veel kleine en ongezonde keuzes maken je minder gezond, maar andersom werkt dit ook! Veel kleine en gezonde aanpassingen maken je juist gezonder, fitter en slanker!

In deze Quicktip gaan we het hebben over een interessant onderzoek naar gember! (zie bronvermelding onderaan)

80 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar kregen 12 weken lang elke dag (willekeurig) een placebo of 2 gram gemberpoeder. Elke 4 weken werd er bloed afgenomen en verschillende waarden gemeten.

De groep vrouwen die gemberpoeder kreeg had een significante verlaging van het BMI en de glucosewaarde en een verbetering van overige gemeten bloedwaarden!

Kortom, na 12 weken was de verhouding tussen gewicht, lengte en bloedwaarden een stuk beter na het slikken van slechts 2 gram gemberpoeder per dag!

Dit is overigens niet het enige onderzoek wat het effect van gember laat zien. Een zoekopdracht naar gember via de onderzoeksites en je vindt tal van artikelen die aantonen dat gember een positieve invloed heeft op je gewicht en je gezondheid!

Toepassing – makkelijk meer gember in je leven! 

Gemberpoeder in capsules zijn online makkelijk te verkrijgen, let wel op de kwaliteit. In het geval van supplementen kies ik eigenlijk altijd biologisch. Daar heb ik meer vertrouwen in dat er daadwerkelijk inzit wat te zeggen.

Verwerk ook regelmatig verse gember in je eten! Ik ben echt een fan van curry’s maken en gebruik daarin lekker veel gember.

Gemberthee vind ik de makkelijkste manier om meer gember binnen te krijgen. Mijn persoonlijke favoriet heeft niet de scherpe smaak van gember, maar is lekker zoet.

Waarschijnlijk wordt het verzacht door de zoetheid van de witte thee, wat overigens ook erg goed is voor je bloedwaarden en gezondheid (ze zeggen zelfs gezonder dan groene thee!). Een dubbele impact dus! De thee die ik drink vind je –> hier <–

Wat ik  adviseer is een combinatie!

Een capsule met gemberpoeder in de ochtend. Een kopje thee met gember overdag en ’s avonds wat gember bij het eten! Zo haal je het maximale uit de  voordelen van gember !

Vond je dit interessant en wil je op de hoogte blijven van al mijn Quicktips en artikelen? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor de nieuwsbrief.

Hoewel veel kleine gezonde tips je gezonder en slanker maken, staat en valt alles met de basis! Daarom heb ik 5 uitgebreide coachingsmails geschreven die de fundering leggen voor een gezond en energiek leven!

Meld je hieronder aan voor mijn nieuwsbrief en je krijgt 5 uitgebreide coachingsmails VOL met tips die de fundering leggen voor een gezonder en slanker leven!

 

Mij volgen via Facebook? Dat kan  –> hier <–

Leuk dat je op mijn pagina was 🙂

Bronvermelding

Ebrahimzadeh Attari, V., Ostadrahimi, A., Asghari Jafarabadi, M. et al. Eur J Nutr (2016) 55: 2129. doi:10.1007/s00394-015-1027-6

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

  

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + negentien =